Skip to main content

מגבים ונהנים: אלו הם כונני ה- SSD ו- HDD החיצוניים המומלצים שלנו

 |  יאיר מור

המוזיקה, הסרטים, הסדרות, התמונות מהחופשות, מהצבא, או מהבילויים עם החבר'ה, השיעורים שסיכמתם באוניברסיטה, התוכנות שעבדתם איתן במשך שנים עד שהתאמתם אותן בדיוק לצרכים שלכם, כולם שמורים על המחשב שלכם (וגם על הסמארטפון), וכולם יכולים ללכת לאיבוד ביום שהמכשיר שעליו הם שמורים ייהרס בצורה זו או אחרת. כולם יודעים שגיבוי מידע הוא דבר חשוב, אבל מה הדרך הכי טובה לעשות את זה ? הרי כיום, בעידן שירותי הענן, החברות השונות מציעות לנו כמה גיגה בייטים בחינם ועוד טרה בייטים שלמים בכמה דולרים לחודש.

הכי קל לשגר את הכל לשרתים של חברות שמבטיחות זמינות תמידית מכל מכשיר, אלא שהעלאה של כמות תוכן גדולה ברוחב הפס הקיים בישראל לוקחת המון זמן (שעות במקרה הטוב, ימים במקרה הפחות טוב). חוץ מזה, שכמה דולרים לחודש מצטברים לכמה מאות שקלים כל שנה. בסכום כזה אולי עדיף לרכוש כונן אחסון חיצוני. כיום יש כוננים כאלה באינספור תצורות, ובכתבה הזו ניגע בשניים - כוננים קשיחים (HDD) וכונני פלאש (SSD).

כוננים חיצוניים לגיבוי מידע למחשב הנייח, הנייד ולסמארטפון

ההבדל בין שני סוגי הכוננים הוא טכנולוגיית האחסון: כוננים קשיחים מבוססים על הטכנולוגיה הוותיקה (בת כ- 60) של דיסקים מסתובבים שנקראים על ידי "מחט", בדומה לתקליטים ולתקליטורים (דיסקים), בעוד כונני פלאש מבוססים על טכנולוגיית שבבי זיכרון פלאש, המוכרת לנו מהתקני דיסק און קי שהפכו לנפוצים בעשור הקודם. היתרונות של כונני הפלאש המודרניים לעומת אחיהם המיושנים יותר הוא שאין להם חלקים נעים, ולכן הם לא מרעישים, לא רוטטים, צורכים פחות חשמל, ומעל הכול - הם מהירים יותר. הבדל של בין עשרות אחוזים במהירות הכתיבה והקריאה, בזכות החיסכון בזמן שלוקח למחט למצוא את הקובץ שאתם צריכים או למצוא מקום פנוי על הדיסק כדי לשמור קובץ חדש. בנוסף, החוסר בחלקים נעים הופך את ה- SSD לעמידים יותר בפני נפילות. הם גם פחות נוטים להיתקל בשגיאות. כונני ה- SSD החיצוניים נמצאים בשימוש בעיקר אצל צלמים, עורכי וידאו ועוד.. שזקוקים למהירויות העברה גבוהות יותר.

מצד שני, גם ל- HDD יש יתרונות: הוותק של הטכנולוגיה הזו הפך אותה לזולה מאוד, כך שניתן לרכוש כונן כזה ברבע מחיר ממקבילו בטכנולוגיית ה- SSD. גם הנפח המקסימלי של דיסקים כאלה גדול פי כמה משל עמיתיהם הצעירים. הם אומנם איטיים יותר ונוטים יותר לשגיאות, אבל אם כבר קרתה שגיאה, יש סיכוי גדול יותר לשחזור תוכן מ- HDD מאשר מ- SSD.

הנה מספר דוגמאות לשלושה כוננים מומלצים מכל אחד מהסוגים האלה. שימו לב: כל הכוננים שבחרנו מגיעים עם חיבור USB-C, שהוא גם נוח יותר (משום שהוא סימטרי, כך שלא משנה איזה צד של התקע מופנה כלפי מעלה, לא תצטרכו לנסות לחבר אותו מספר פעמים), וגם נתמך כיום על ידי רוב הסמארטפונים בשוק, מלבד מכשירי אייפון ומכשירי אנדרואיד זולים מאוד, כך שתוכלו לבצע איתם גיבויים גם למחשב וגם לסמארטפון, ואף להשתמש בהם להעברת תכנים בין המכשירים.

כוננים בטכנולוגיית HDD

אלו הם הדגמים הפופולריים יותר של כוננים חיצוניים בטכנולוגיית HDD:

G-Tech G-Drive Mobile USB 3.0

הדגם הזה מיועד אמנם בעיקר למחשבי מק, אבל מתאים גם למחשבי ווינדוס. כדיסק קשיח עם "פלטות" מסתובבות ב- 7,200 סיבובים לדקה, מהירות הגג שלו היא רק 136 מגה בייט לשנייה. הוא מגיע עם שני כבלים - אחד עם USB 3.0 בכל קצה, ואחד עם USB-A באחד הקצוות לחיבור למחשבים ישנים. מחיר: 374 ש"ח לטרה בייט.

לרכישת הכונן G-Tech G-Drive Mobile USB-C מאמזון

כונן חיצוני G-Drive Mobile USB-C

G-Tech G-Drive Mobile USB-C

Transcend Slim StoreJet 25M3

הכונן הזה אומנם לא מגיע עם חיבור USB-C, אלא עם USB 3.0 micro USB (החיבור הרחב והעדין מאוד), אבל הוא כולל שלוש שכבות הגנה, מחיר בין הנמוכים בעולם לנפח שלו ומהירות בין הגבוהות בעולם לנפח שלו - עד 135 מגה בייט לשנייה. מחיר: 245 ש"ח לטרה בייט או 84.99$ באמזון.

לרכישת הכונן Transcend Slim StoreJet 25M3 מאתר KSP

כונן חיצוני Transcend Slim StoreJet 25M3

Transcend Slim StoreJet 25M3

Western Digital My Passport

דגם מאוד פופולרי שגם לא מגיע עם USB-C אך כולל חיבור USB 3.0 עם תאימות לאחור ל- USB 2.0. מהירות העברת נתונים של עד 5GB לשניה (לפי נתוני היצרן) בחיבור USB 3.0, או עד 480MB/s לחיבור USB 2.0. העיצוב שלו מרשים למרות שהוא לא עמיד במיוחד בפני נפילות וזעזועים, אז צריך להיזהר לא לטלטל או להפיל אותו חלילה. מחיר: 248 ש"ח ל- 1 טרה בייט או 52.99$ באמזון.

לרכישת הכונן Western Digital My Passport מאתר KSP

לרכישת הכונן Western Digital My Passport מאייבורי

כונן חיצוני HDD Western Digital My Passport

Western Digital My Passport

Glyph Blackbox Plus

המותג הזה אומנם פחות מוכר, אבל המשתמשים עפים על הכונן הזה - בין הבודדים בעולם שמגיע עם חיבור USB 3.1 מהדור השני, מה שמתבטא במהירות פוטנציאלית כפולה מזו של USB-C רגיל. בפועל הוא מגיע לכ- 150 מגה בייט בשנייה, שזה נתון מדהים לדיסק קשיח נייד. הוא גם אחד היחידים שמצד אחד בנוי בצורה רגילה למדי, ומצד שני מגיע עם ציפוי סיליקון שניתן להלביש עליו להגנה מפני נפילות. גם הוא, מגיע עם שני כבלים לחיבור למחשבים מעידנים שונים. מחיר: 569-670 ש"ח לגיגה בייט או 99.95$ מאמזון.

לרכישת הכונן Glyph Blackbox Plus מאמזון

כונן חיצוני Glyph Blackbox Plus

Glyph Blackbox Plus 

כוננים בטכנולוגיית SSD

אז אם אתם אנשי מקצוע או יוצרי תוכן שצריכים כונן חיצוני לגיבוי והעברת מידע במהירויות גבוהות יותר, הנה כמה המלצות על דגמים פופולריים וטובים של כוננים חיצוניים בטכנולוגיית SSD:

WD My Passport SSD

הכונן הזה שייך לסדרה ותיקה של Western Digital, שחולשת על תחום האחסון כמעט ללא תחרות. הוא מציע מהירות של עד 540 מגה בייט לשנייה, אך הוא אחד הגדולים ביותר בתחום ומגיע עם גוף פלסטיק ללא נרתיק הגנה. עם זאת, החברה טוענת שהוא עמיד בנפילות מגובה של עד כ- 2 מטר. הוא מגיע עם כבל בעל מחבר USB-C משני הצדדים ומתאם לחיבור למחשבים ישנים יותר. מחיר: 1,089 ש"ח לטרה בייט או 189.99$ באמזון.

לרכישת הכונן WD My Passport SSD מאתר KSP

לרכישת הכונן WD My Passport SSD מאייבורי

כונן חיצוני WD My Passport SSD

WD My Passport SSD

Samsung T5

קשה למצוא רשימת כונני SSD מומלצים שהדגם הזה של מותג סמסונג, שלמעשה מיוצר על ידי Western Digital, שרכשה את עסקי הכוננים של החברה הקוריאנית - לא מופיע בה. הוא מציע מהירות של עד 540 מגה בייט לשנייה ועיצוב קומפקטי מאוד. הוא עשוי כולו ממתכת, אך לא מגיע עם נרתיק הגנה. בקופסה שלו כלולים שני כבלים: אחד USB-C דו צדדי לחיבור למחשבים מודרניים, ואחד עם חיבור USB-A בצד אחד לחיבור למחשבים ישנים יותר. מחיר: 1,480 ש"ח לטרה או 199.99 דולר באמזון.

לרכישת Samsung T5 מאתר KSP

לרכישת Samsung T5 מאייבורי

 

כונן SSD חיצוני Samsung T5

Samsung T5

Sandisk Extreme Portable SSD

הדגם הזה של החברה שהיתה מנוהלת פעם על ידי ישראלים, והיום שייכת ל.. ניחשתם נכון, ל- WD, מתהדר בגוף מתכתי עם שולי גומי להגנה מפני נפילות, ומוגן גם בפני מים ואבק. בנוסף, הוא מהיר במעט משני הקודמים ומגיע למהירות של עד 550 מגה בייט לשנייה. באריזה שלו ניתן למצוא כבל USB-C דו כיווני ומתאם לחיבור USB-A למחשבים ישנים. מחיר: 1,599 ש"ח לטרה בייט או 189.99$ באמזון.

לרכישת Sandisk Extreme Portable SSD מאתר KSP

לרכישת Sandisk Extreme Portable SSD מאייבורי

 

כונן SSD חיצוני Sandisk Extreme Portable SSD

Sandisk Extreme Portable SSD

מילה לפני סיום, כפי שניתן לראות, ההבדלים במחירים בין כוננים מסוג HDD ו- SSD הם גדולים מאוד לטובת הדיסקים המיושנים, בעוד הבדלי המהירות נוטים באותה חדות לכיוון ההפוך. עכשיו נוסיף לכם נתון נוסף: נכון שדיסק מהיר מהנה יותר לשימוש, אבל האמת היא שאם אתם לא אנשי מקצוע שצריכים כונן חיצוני מהיר להעברת קבצים, או צופים בסרטים וסדרות באיכות 4K, או משחקים במשחקים שמאוחסנים עליו בזמן אמת, אלא רק מגבים ומעבירים קבצים, הבדלי המהירות פחות ישפיעו על השימוש שלכם בפועל מההשפעה של המחיר על הארנק שלכם. לכן, לרוב השימושים עדיף לרכוש כיום כונן חיצוני HDD רגיל.

חלק מהמחירים המופיעים בכתבה לא כוללים משלוח ומיסים.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר