Skip to main content

לקוחות שופרסל: אין מתנות בחינם, ההודעה שקיבלתם בוואטסאפ זו הונאת פישינג

 |  Yossi Demri

אתמול (א', 11.4) התקבלו מאות דיווחים על הודעת וואטסאפ המתחזה לחברת שופרסל שבה מציעים פרסים תמורת השתתפות בפעילות מהנה. מדובר על הונאה די ישנה שנתקלנו בה כבר בחודש שעבר, שלעיתים מתחזה גם לחברות תקשורת גדולות ומוכרות מישראל שכביכול שולחות הודעה על תקלות בחשבון ובקשה לעדכון פרטים בדחיפות.

בהודעה נכתב כי שטראוס מחלקת פרסים לכבוד 90 שנים להיווסדה (למרות שהיא נוסדה לפני פחות שנים) וכדי לזכות בפרס, יש ללחוץ על הקישור שמופיע בהודעה. לאחר מכן, ייפתח אתר שבו יופיעו מספר שאלות שיש לענות עליהן, והעונים נכונה (כמובן שבפישינג אין דבר כזה שלא הצלחתם לענות נכון) על השאלות יקבלו הודעה שמברכת אותם על ההשתתפות בפעילות, והם יקבלו הזדמנות למצוא את המתנה שמסתתרת בין כל המתנות המופיעות בדף. גם כאן, הזכייה בטוחה.

בפעילויות פישינג, לרוב כל אחד זוכה וזאת כדי שההאקרים יוכלו לאסוף פרטים מכל מי שהתפתה ללחוץ על הקישור, להשתתף בפעילות המזויפת ולהזין פרטים אישיים ורגישים. מחברת שטראוס נמסר כי זוהי לא הודעה רשמית מטעם החברה ואין לה כל קשר לעמוד הפעילות שנשלח בהודעה. בנוסף, החברה פועלת להסרת העמוד וממליצה לעקוב רק אחר הפעילויות המתפרסמות בעמודים הרשמיים שלה.

אם קיבלתם הודעה כזאת או הודעה אחרת שדומה לה, אל תלחצו על הקישורים שמופיעים בתוכן, ואל תתפתו למלא את הפרטים האישיים שלכם או לבצע כל דבר אחר שמבקשים מכם. בנוסף, אין להעביר הודעות כאלה למשפחה והחברים על מנת שהם לא ייפלו קורבן להונאות מסוג זה. אם אתם מעוניינים לדעת אם ההודעה שקיבלתם מחברה כלשהי הגיעה ממנה, אנו ממליצים להתקשר לשירות הלקוחות של החברה ולברר זאת מול נציגי השירות.

כאשר מקבלים הודעות פישינג, קודם כל, אסור להיכנס ללחץ כי אז סביר להניח שתפעלו בדיוק כמו שההאקרים רוצים ותכננו שתפעלו. מומלץ לדווח על ההודעה לחברה שאליה ההאקרים מתחזים ולאחר מכן למחוק את ההודעה. במידה ומסרתם את פרטי האשראי שלכם, אנו ממליצים להתקשר לחברת האשראי, להתייעץ עם אחד מהנציגים ובמידת הצורך לבטל את כרטיס האשראי ולבקש שינפיקו לכם אחד חדש.

יש מקרים שבהם לחיצה על הקישור המצורף להודעת פישינג תגרום לכך שתותקן אפליקציה זדונית בסמארטפון שתקפיץ פרסומות מעצבנות בזמן השימוש או הגלישה באינטרנט שיביאו רווחים יפים להאקרים. במקרים כאלה, אנו ממליצים להתייעץ עם מעבדה מוכרת ומומלצת לתיקון סמארטפונים על מנת שיאתרו את האפליקציה הזדונית ויסירו אותה.

נתקלנו גם במקרים שבהם קורבנות למתקפות פישינג נאלצו לאפס את הגדרות המכשיר להגדרות היצרן, אך לפני כן, מומלץ מאוד לגבות את כל המידע, התמונות והסרטונים ששמורים בזיכרון המכשיר.

מתקפת פישינג דומה המתחזה לחברת Yes

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר