Skip to main content

4 טיפים לשמירה על אורך חיי הסוללה של הסמארטפון שלכם

 |  Yossi Demri

מה לא נאמר עליה ? כל כך הרבה שמועות ואי דיוקים עברו מפה לאוזן בין האנשים על אופן התחזוקה של סוללת הסמארטפון. אז החלטנו לעשות סדר בעניין - יצאנו למחקר, אספנו מידע, בדקנו, השווינו וריכזנו הכל במדריך אחד מסודר. אז אתם מוזמנים לשבת בנוח ולקרוא את כל הטיפים שלנו על איך לטפל בצורה נכונה ולהאריך את חיי הסוללה של הסמארטפון שלכם. דרך אגב, המדריך הזה מתאים גם לבעלי מכשיר אנדרואיד Android וגם לבעלי מכשיר אייפון iPhone.

מדוע הסוללה נהיית פחות יעילה ככל שהזמן עובר ?

אם רכשתם לאחרונה מכשיר סלולרי חדש ודאי אתם מכירים את תחושת האושר שעוברת בכם כאשר אתם מגיעים לסוף היום עם 20% אחוזים או 30% אחוזים סוללה ואפילו יותר מבלי להטעין את המכשיר אפילו פעם אחת במהלך היום. ככל שהזמן חולף הסוללה נהיית פחות יעילה ואחרי מספר חודשים של שימוש יום יומי במכשיר אתם מוצאים את עצמכם מטעינים את המכשיר פעמיים ואפילו 3 פעמים במהלך היום.

סוללת הליתיום-יון Li-ion אשר נמצאת בטלפון החכם שלכם מושפעת מאוד מחום. ההתחממות נובעת בעיקר מתהליך הטעינה והפריקה, שזה גם התהליך אשר פוגע ביעילות שלה ומשפיע בצורה ישירה על אורך החיים שלה. לכן חשוב לא להשאיר את המכשיר במקומות חמים ולהשתדל לטעון אותו לעיתים קרובות יותר לפרקי זמן קצרים במהלך היום.

אל תרוקנו את הסוללה

אומנם תהליך הפריקה והטעינה של סוללות היה מקובל בתקופה שבה טלפונים ניידים היו מצוידים בסוללות מסוג ניקל מתכת NiMH, אך אסור לעשות זאת לסוללות הליתיום-יון שיש כיום במכשירים הסלולריים. את סוללות הליתיום צריך לטעון לעיתים קרובות יותר ולפרקי זמן קצרים על מנת לשמור על אורך חיי הסוללה.

אם יש לכם מכשיר רזרבי במגירה, השתדלו להוציא אותו משם אחת לשבוע ולהטעין את הסוללה שלו לבין 50 עד 70 אחוזים בערך, כך שהיא לא תשכב מרוקנת במגירה לאורך זמן רב. דבר זה יקצר את אורך החיים שלה בצורה משמעותית.

דרך אגב, החלטנו להוסיף כאן עוד דבר אשר יסתור את מה שהמלצנו בפסקאות הקודמות. אומנם אנחנו לא ממש ממליצים על כך אבל ישנם מומחים שטוענים שאחת לחודש מומלץ לרוקן את הסוללה ל- 0% אחוז ולאחר מכן להטעין אותה ל- 100%. פעולה זאת מבצעת מעין קליברציה (כיול) לסוללה, בידיוק כמו שעושה פעולת האתחול למחשב נייח או נייד, או אם אתם רוצים לפשט את זה עוד יותר, אז זה כמו ההשפעה של חופשה על אדם שעבד קשה כל השנה למשל.

אל תשאירו את הטלפון בטעינה למשך כל הלילה

למרות שרוב הטלפונים החכמים שיש היום בשוק הם חכמים מספיק בכדי לעצור את תהליך הטעינה ברגע שהסוללה מגיעה לטעינה מלאה, ישנם מומחים הממליצים לנתק את המכשיר מטעינה ברגע שהסוללה טעונה במלואה וזאת כדי למנוע את התחממות המכשיר. דרך אגב, זה מתקשר גם לעובדה שהזכרנו קודם לכן שהחום הוא הגורם המרכזי לפגיעה באורך החיים של סוללות ליתיום-יון.

השתדלו לא להגיע עם הסוללה מתחת ל- 40 אחוזים

אנחנו יודעים שזה כמעט בלתי אפשרי לרדוף כל היום אחרי אחוזי הטעינה של הסוללה אבל אם אתם רוצים להאריך את חיי הסוללה שלכם בצורה משמעותית השתדלו להטעין אותה לעיתים קרובות יותר ולא לרדת מתחת ל- 40 אחוזי סוללה. נסו לשמור על רמת טעינה שבין 90% - 40% וקחו בחשבון שאם אתם נוהגים להגיע ל- 25 אחוזי סוללה ומטה לעיתים קרובות, אתם עלולים לגרום נזק לסוללה בטווח הארוך.

הטעינו את המכשיר רק עם מטען מקורי או מטען אמין של חברה מוכרת

קפצתם לבקר אצל חבר או חברה והטענתם את המכשיר במטען לא מקורי או מטען זול שהם קנו מאחד מאתרי הקניות הסיניים ? השתדלו לא לעשות זאת לעיתים קרובות והטעינו את הסמארטפון שלכם עם המטען המקורי שהגיע באריזה של המכשיר או עם מטען של יצרנית אשר מוכרת בתחום המטענים. מטענים זולים יכולים לגרום להתחממות המכשיר במקרה הטוב או להתלקחות שלו במקרה הגרוע, לכן אתם מוזמנים לקרוא את שני המאמרים שבהם המלצנו לכם על מספר מטענים מהירים מומלצים לבית או לרכב של חברות מוכרות כמו AUKEY, UGREEN ו- TRONSMART.

כמובן שיש גורמים נוספים שבגללם הסמארטפון שלכם עובד בצורה איטית יותר וגם הסוללה מתרוקנת בצורה מהירה יותר כמו: קישוריות ה- WiFi והבלוטות' Bluetooth, הג'י פי אס GPS ושירותי הסנכרון וההתראות השונים אשר עובדים ברקע באופן קבוע. לכן, מומלץ לכבות אותם כאשר הם לא נמצאים בשימוש.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר