Skip to main content

משחקים בזול: מה זה G2A והאם כדאי לקנות משחקים באתר ?

 |  טוני מלינקוביץ'

גיימרים רבים נמצאים כל הזמן במרדף אחר מבצעים והנחות על כותרים פופולריים. משחקי AAA למשל, עולים בסביבות 60$ עד 80$ בזמן ההשקה והם גם שומרים על המחיר שלהם לאורך זמן. גם אם לפעמים המשחקים עצמם לא יקרים, אז ההשקעה הגדולה נעשית על הרחבות ה- DLC ועל הרכישות השונות שניתן לעשות בתוך המשחקים, והסכומים הללו יכולים להצטבר לסכומים גדולים.

במטרה לתת מענה לגיימרים אשר מחפשים אחר מחירים זולים למשחקים, נפתחו חנויות מקוונות רבות כמו G2A המפורסמת המציעות מפתחות דיגיטליים למשחקים שונים שנמכרים על ידי מוכרים צד שלישי במחירים זולים משמעותית מאלו הנמצאים באתרים כמו Steam ו- Epic Games. אז כיצד הן מצליחות להשיג מחירים כאלה זולים ? והאם זה בטוח לקנות מאתרים כמו G2A או אתרים דומים לו המציעים למכירה מפתחות דיגיטליים שמגיעים מכל מיני מוכרים אנונימיים ?

איך G2A מצליחה להציע מחירים כל כך נמוכים

בגדול, המחיר הנמוך נובע מהמקור שממנו מגיעים כל המפתחות של המשחקים. G2A טוענת שרבים מהמפתחות הדיגיטליים הנמכרים באתר מגיעים דרך אנשים אשר קונים אותם בכמויות גדולות ובמחירים מוזלים מהחברות המפתחות את אותם משחקים. מקור נוסף לרישיונות הוא אנשים שקנו משחקים באופן מוזל מ- Humble Bundle או זכו בהם בהגרלות ומעוניינים למכור אותם כדי להרוויח כסף.

יחד עם זאת, מפתחות רבים מגיעים בצורה לא ממש חוקית - יש לא מעט אנשים שמתחזים ליוטיוברים או כתבי גיימינג כדי לקבל מהיחצ של מפתחת המשחק קודים לסקירה או לחלופין לקבל מחיר מוזל למשחק, מה שמאפשר להם לעשות רווח נאה ממכירת המשחקים. לצערנו, יש גם לא מעט מפתחות שנקנו דרך כרטיסי אשראי גנובים וכתוצאה מכך נמכרים במחירים נמוכים במיוחד.

בעבר, חברת G2A טענה כי תפצה יצרניות משחקים במקרים של קניית קודים בכרטיסי אשראי גנובים, אך היא לא אמרה מתי היא תעשה זאת או כמה פעמים זה באמת קורה. בנוסף, החברה סירבה להסיר מהאתר שלה משחקים שהיצרניות שלהם דרשו להסיר, שכן הדבר גורם להן נזק כלכלי.

האם כדאי לקחת את הסיכון ולקנות מ- G2A

בעוד שלא צפויה ממש איזושהי בעיה עם מפתחות שהגיעו למשתמשים בצורה חוקית, יצרניות המשחקים הודיעו כי יש להן את הרצון והיכולת לבטל רישיונות גנובים או לא חוקיים לאנשים שרכשו אותם. כך בעצם ביטלה Ubisoft עותקים רבים של משחקים בשנת 2015.

תארו לכם שקניתם משחק מחשב חדש מ- G2A או אתר אחר שדומה לו. רוב הסיכויים שלא תדעו כיצד השיג המוכר את המפתח של המשחק והאם הוא נקנה בצורה חוקית או לא. בהתחלה המשחק ככל הנראה יעבוד ולא יהיו איתו בעיות, אך יש סיכוי שבהמשך, ככל שתתקדמו בשלבים, החברה תבטל את מפתח המשחק שלכם כי היא תגלה שהוא הגיע בצורה לא חוקית.

אז איך בכל זאת אפשר למצוא דילים טובים ובטוחים ממקורות אמינים

אתרים כדוגמת IsThereAnyDeal מפרסמים באופן קבוע הנחות ומבצעים למשחקים אשר נמכרים באופן חוקי לחלוטין ומגיעים ממוכרים אמינים, כאלה שמשיגים את מפתחות המשחקים בצורה חוקית לחלוטין. ניתן גם להשיג משחקים מוזלים דרך מבצעי באנדלים המתפרסמים לעיתים קרובות בחנויות כמו Humble Bundle, Steam ועוד.

אפשרות נוספת לרכישת משחקים היא דרך שירותים בתשלום כמו Origin access. שירותים אלה מספקים גישה למגוון רחב של משחקים תמורת תשלום סמלי בכל חודש. מצד אחד, אומנם מדובר בתשלום חודשי קבוע וזה מרגיש קצת כמו התחייבות, אך מצד שני הוא מעניק גישה לספריית משחקים ענקית בכל חודש.

| אולי יעניין אותך גם


 



הצטרפו אל +900 גולשים, המקבלים עדכונים שוטפים על תוכן עדכני ובלעדי של חדשות, מדריכים וסיקורים למחשבים ולסלולר